Dunstan Babytaal Zeeland

Dunstan Babytaal

 

Als gecertificeerd trainer mag ik aan (aanstaande) ouders de Dunstan babytaal cursus aanbieden. Tevens gebruik ik deze methode in mijn coaching waardoor ouders al vanaf de geboorte de 5 geluidjes/huiltjes van hun baby leren herkennen en daardoor eerder weten waar hun baby behoefte aan heeft. Dit geeft ouders zelfvertrouwen en brengt rust voor ouders en baby.

 

Pasgeboren baby's maken vanaf de geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby's en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor ouders. 

Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan de zuigreflex geluid toegevoegt ontstaat het 'woord' voor honger, Neh. De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou. Na een maand of drie, vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby. 


De Dunstan Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen. 

 

Als gecertificeerd Dunstan Babytaal Trainer geef ik deze cursus aan ouders van jonge baby's en aanstaande ouders. 


Ben je geïnteresseerd in een cursus Dunstan Babytaal, stuur dan een mailtje naar info@blijbegin.nl