De geboorte en de eerste momenten daarna in beeld gebracht. Wat is dan belangrijk? Een duideljk verhaal waarin duidelijk wordt dat de weg van 'binnen de buik' naar 'buiten de buik' een hele grote reis is voor de baby. En wat is belangrijk voor de hechting die op dat moment plaatsvindt?


Zo'n mooie, liefdevolle manier om een baby 'in bad' te doen. Een bijzondere intieme ervaring en beleving voor de baby. En baby's voelen en ervaren alleen maar, ze hebben nog geen referentiekader en denken ook nog niet. Ze ontwikkelen zich nu puur door ervaring, gevoel en beleving.


Anna Verwaal vertelt over hoeveel invloed de tijd in de baarmoeder, de geboorte en de tijd vlak daarna heeft op de kwaliteit van het leven van de baby. Het gaat hier over de pre- en perinatale psychologie, waar de laatste jaren veel studie naar is gedaan. Gedrag of bepaalde gevoelens op latere leeftijd kunnen hun oorsprong hebben in deze tijd. Geboortepatronen worden dit genoemd. Een kijkje nemen op de website van Anna Verwaal? Dat kan hier (Engelstalig)


Prachtig de ontwikkeling weergegeven van het gaan omrollen. Baby's kunnen het écht zelf! Ze hebben de wil om zich te ontwikkelen en elke baby doet dit op zijn eigen tempo. En wat een plezier heb je dan wanneer het je eindelijk lukt!


En de ontwikkeling van het kruipen stap voor stap in beeld. 


De ontwikkeling van baby's én ouders in beeld gebracht door het agentschap Kind en Gezin van de Vlaamse overheid.