Over mij


Hoi,

 

Ik ben Esther,

Getrouwd en moeder van 2 zoons en een dochter (2001, 2003, 2008). Ik hou van muziek, ik sport graag en ben coach trainer van de MO-17, het voetbalteam van mijn dochter, ook een leeftijdsgroep die heel interessant is.

Mijn passie ligt bij het werken met kinderen en hun ouders....én bij iedereen die met jonge kinderen werkt. Eigenlijk alle leeftijden vind ik erg leuk, maar mijn meeste kennis en kunde ligt bij het jonge kind en dan met name de baby's. Ook het ouderschap en de ontwikkeling van zowel kind als ouder hebben mijn interesse.

Als moeder van 3 herken ik de zorgen die je kunt hebben en de gevoelens van onmacht en onzekerheid wanneer het met je kindje niet zo goed gaat en het je niet lukt om je lieve kleintje te helpen. 

Met bijna 20 jaar ervaring in de kinderopvang (babygroepen en verticale groepen) als pedagogisch medewerker en als gastouder ben ik eind 2016 een ander avontuur aangegaan.

Als gecertificeerd babycoach ondersteun ik ouders/gezinnen die zich om wat voor reden dan ook onzeker voelen in de verzorging/opvoeding van hun baby. Ouders (weer) in hun kracht zetten en ze bewust én enthousiast maken om niet alleen het beste te willen voor hun baby, maar ook het beste te kunnen doen. Ik kan genieten van het proces wat ouders en kind dan samen doormaken. Het is mooi om te zien dat ouders vaak snel al weer meer vertrouwen hebben in hun handelen als ouder en hun kindje weer meer ontspannen is. Dat is iets heel moois en waardevols in de ouder/kindrelatie!

 

 Er valt ook binnen de kinderopvang nog veel te winnen en te verbeteren als het gaat om de kennis en kunde in de babyopvang. Dat heb ik zelf ervaren in mijn werk op verschillende babygroepen en verticale groepen op kinderdagverblijven. De meeste babywerkers doen het heel goed en voelen vaak intuïtief aan wat een kindje nodig heeft. Toch ontbreekt het gedeeltelijk  aan bewust handelen omdat veel pedagogisch medewerkers niet over de juiste en op baby's gerichte kennis beschikken.  De overheid heeft dat gelukkig herkend en heeft een innovatie en verbeterplan gemaakt om een goede kwaliteit  babyopvang te kunnen waarborgen. Mijn hart gaat hier ook naar uit: bewustwording bevorderen van ouders en professionals m.b.t. hun eigen  mogelijkheden om de nodige voorwaarden te creëren voor een veilige en goede ontwikkeling van het jonge kind.