Recensies

Wat ouders zeggen

 

Het is mooi om te zien wanneer je na een paar consulten van ouders hoort dat ze zo blij zijn en weer ontspannen voor hun baby kunnen zorgen. En zo mooi dat het een stuk beter gaat met de baby.

Ouders blij, baby blij!


"ze geeft ouders vertrouwen"

Esther is bij ons thuis geweest voor een consult. Met Esther is het erg ontspannen praten. Ze luistert goed naar onze vragen en komt in gesprek met ons tot mogelijke oplossingen en tips. Het is erg fijn dat ze je hierin als ouders vertrouwen geeft in je handelen en niet oplegt hoe iets zou moeten! We zijn erg dankbaar voor haar tips en weten haar bij volgende hulpvragen zeker weer te vinden!

"Coaching heeft mij enorm geholpen"

Esther heeft mij geholpen bij het weghalen van een klein stukje onzekerheid als moeder. Wij hebben een gezonde, vrolijke zoon die lekker ondernemend is. Niks aan de hand met deze kleine man. Maar mama, ik dus, heeft een traumatisch verleden vanuit het gezin waarin ik opgroeide. Ik was onzeker over sommige momenten wanneer ik reageerde naar mijn zoon. Zoals ik al zei is die laatste ondernemend en ondeugend. Ik reageerde nogal fel en dat wou ik eigenlijk niet, maar wist niet hoe anders te reageren. Esther is enkele keren langsgekomen. Ze observeerde mij en mijn zoontje. We bespraken dan situaties die waren voorgevallen tijdens haar bezoek of wanneer ik alleen was met mijn zoon. De coaching sessies hebben mij enorm geholpen. Vooral dat mijn onzekerheid onterecht was. Esther luistert erg actief en anticipeert daarop. Ze is als pedagogisch medewerker tevens een aangename partij voor ouders en kind. Ze is vrolijk, enthousiast en erg betrokken bij de opvoeding en wensen van de ouders. Ze let heel goed op het karakter en de houdingen die bij elk individu(kind) hoort. Ik kan haar van harte aanbevelen.

"ze begreep de signalen van ons zoontje"

Wij zijn enthousiast over Esther en ik zal uitleggen waarom.
Afgelopen mei zijn wij ouders geworden van een prachtig mannetje.
Maar dit mannetje was niet zo gelukkig. Hij huilde en huilde, dagen en nachten lang.
Je kan je voorstellen dat wij dus geen blij begin hadden.
Na een aantal maanden kwam op wonderlijke wijze Esther als gastouder in ons leven.

En wat waren wij blij. Ons zoontje huilde nog, maar we hadden iemand die met ons meedacht.
Esther is rustig en lief voor ons als kersverse ouders en voor ons huilende mannetje.

Esther haar kracht is dat ze goed de signalen van ons zoontje kon lezen.
Wat wilde hij? Drinken, slapen in bed of slapen in de draagdoek, ingebakerd of liedjes zingen.
Esther heeft hierin zoveel meegedacht met ons. Mooi ook dat ze ons niet heeft verteld wat
wij moeten doen, maar dat ze naast ons is gaan staan en mee heeft gedacht wat zou
werken of wat we nog konden proberen voor ons huilende mannetje. 
 Hierdoor hebben wij vertrouwen gekregen in onze rol als papa en mama. 
En ondertussen kan ik zeggen dat wij elke dag kunnen genieten van ons mooie wondertje.

Ook nu het goed gaat met ons mannetje zorgt Esther goed voor hem en 
blijft mee gaan in zijn ontwikkeling en blijft kijken naar wat hij nodig heeft.
Een hele fijne samenwerking en uiteindelijk toch nog een blij begin voor ons mannetje.